Ga verder naar de inhoud

Hybride verwarmen voor KMO’s: kostenefficiënt en comfortabel

07 / 12 / 2022

De redenen om ook als KMO op zoek te gaan naar andere manieren van verwarming zijn niet meer weg te denken. Helaas is de overstap van gas naar elektrische verwarming vaak een kostelijke ingreep. Hoe dan ook stevenen we af op een toekomst zonder verwarming op gas. Energiecenter Geuns legt uit waarom u deze overgang met een hybride verwarming kan maken zonder dat de kosten oplopen.

Hybride verwarming, de ideale manier om als KMO van het gas af te gaan
Hybride verwarming, de ideale manier om als KMO van het gas af te gaan

Hybride: in tussenstappen naar elektrisch verwarmen

“Volledig elektrisch als het kan. In tussenstappen naar elektrisch als het niet anders kan. Dat is onze visie”, aldus Joris Brussich, zaakvoerder bij Energiecenter Geuns. Het is een perfect voorbeeld van hoe Energiecenter Geuns meedenkt met de KMO die op zoek is naar een goedkopere energiefactuur. Indien een klant in tussenstappen naar elektrisch verwarmen wil gaan, werkt Energiecenter Geuns niet met de klassieke hybride verwarming maar bouwt een eigen hybride verwarmingssysteem door de bestaande gasinstallatie te laten hangen en te combineren met nieuwe lucht-lucht warmtepompen.

“Dankzij hybride verwarming hoef je maar vijf procent van de tijd gas te verbruiken”
Joris Brussich, zaakvoerder Energiecenter Geuns

“Dit houdt in dat je grotendeels elektrisch kan opwarmen wat een pak goedkoper is dan dit volledig met gas te doen. Enkel in de paar weken dat het in België echt vriest, kan je nog beroep doen op je bestaande gasinstallatie”, gaat Brussich verder. “Zo genieten jij en je werknemers het hele jaar door van een perfect klimaat en hoeft er maar vijf tot tien procent van de tijd gas verbruikt te worden.”

Werkelijk elke KMO is gediend met een slim hybride systeem van warmtepompen.
Werkelijk elke KMO is gediend met een slim hybride systeem van warmtepompen.

De voordelen van lucht-lucht warmtepompen bij KMO’s

Onder een lucht-lucht warmtepomp verstaat men een warmtepomp die koude lucht omzet in warme lucht, of omgekeerd. Het meest conventionele voorbeeld hiervan is een airconditioner, een flexibel en snel geplaatst toestel dat heel wat voordelen kent in een KMO-omgeving. Niet in het minst dat je warmtepomp in de zomer ook voor koeling zorgt.

Alle voordelen van lucht-lucht warmtepompen op een rij:

  • Zuiniger en rendabeler dan gas, vooral met een hoogspanningscabine
  • Niet meer afhankelijk van gas dus u betaalt minder CO2 belastingen
  • Ecologisch een pluspunt, en dus goed voor uw ESG (Environment, Social, Governance) score
  • Elk toestel heeft zijn eigen sensor. Perfect voor verschillende ruimtes waar het koeler of warmer moet zijn
  • Naast verwarmen en koelen, kunnen onze warmtepompen ook ontvochtigen en filteren ze de lucht. Ideaal voor bepaalde stockageplaatsen of processen.
  • De warmtepompen zijn gemakkelijk en snel te installeren zonder grote werkzaamheden
  • Heb je reeds zonnepanelen? Dan profiteer je van extra rendement aangezien de KMO’s het meeste energie verbruiken tijdens de zonne-uren.

Meer weten over hybride verwarmingsinstallaties?

Interesse in een stapsgewijze overgang van gasverwarming naar elektrisch? In samenspraak met jouw KMO zorgt Energiecenter Geuns voor een aanpak op maat. Met onze decennialange ervaring in het bijstaan van KMO’s op vlak van energie en klimaat komen we gegarandeerd tot de meest rendabele oplossing. De experten bij Energiecenter Geuns staan voor u klaar.

Ik wil ook hybride verwarmen