Ga verder naar de inhoud
Bedrijven
01 / 12 / 2021

Hoe een bedrijfshal het best verwarmen

Een bedrijfshal verwarmen is alleen al omwille van de omvang van de ruimte vaak een uitdaging. Zowel financieel als op het gebied van comfort voor de werknemers zijn er vandaag de dag gelukkig heel wat mogelijkheden als het om een bedrijfshal verwarmen gaat. Wij zetten deze graag voor u op rij.

Architecten en projectontwikkelaars
13 / 10 / 2021

Alles over de renovatieverplichting voor niet-residentiële gebouwen

Het besluit rond de nieuwe renovatieverplichting houdt in dat nieuwe eigenaren van niet-residentiële gebouwen vanaf 1 januari 2022 ervoor moeten zorgen dat hun gebouw, binnen de vijf jaar na overdracht, aan een aantal energiebesparende eisen voldoet. Een complexe materie waar de experts van Energiecenter Geuns u graag bij ondersteunen.

Particulieren
01 / 09 / 2021

Waarom kiezen voor een warmtepompboiler

Is uw elektrische boiler aan vervanging toe? Dan loont het zeker de moeite om energie-efficiënte en milieuvriendelijke alternatieven zoals…
Particulieren
28 / 05 / 2021

Vijf redenen waarom je je airco best nú koopt

Meer en meer mensen laten een airco installeren. Door de klimaatverandering worden de zomers steeds warmer en de luchtkwaliteit slechter. De airco-experts van Energiecenter Geuns adviseren je waarom je best zo snel mogelijk een airco laat plaatsen.

Particulieren
24 / 02 / 2020

Hoe vaak de koelvloeistof van je warmtepomp vervangen

Onderhoudsvriendelijkheid: het is absoluut één van de grootste voordelen van elk type warmtepomp. Maar dat betekent niet dat u er nooit naar moet omkijken. Een periodiek onderhoud blijft nodig. De koelvloeistof is daarbij zowat het belangrijkste onderdeel.

Particulieren
16 / 01 / 2020

Accumulatieverwarming: Nog steeds een rendabele keuze?

U heeft een bestaande woning met accumulatieverwarming gekocht. Maar wat is nu de beste keuze: deze installatie behouden, of vervangen door een moderne methode? Accumulatieverwarming was dan wel populair in Vlaanderen tot diep in de jaren ‘90, maar beantwoordt dit systeem eigenlijk nog aan onze hedendaagse normen qua zuinigheid, rendabiliteit en comfort?

Verwarmen én verkoelen: geothermische warmtepompen en vloerverwarming zijn een meer dan geslaagde combinatie.
Particulieren
12 / 08 / 2019

De voor- en nadelen van vloerverwarming

Een nieuwbouwproject of een grondige renovatie op til? Vroeg of laat wordt u voor de keuze gesteld: kiest u voor vloerverwarming of houdt u vast aan de klassieke manier van verwarmen op basis van radiatoren? Geen eenvoudige keuze. De aangeweze installatie hangt af van het beschikbare budget, het type woning, uw levensstijl en eventuele persoonlijke voorkeuren. Hoewel vloerverwarming geldt als energiezuinig en ruimtebesparend, zijn ook hier nadelen aan verbonden. Wij zetten zowel de voor- en nadelen van vloerverwarming op een rij zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.