Ga verder naar de inhoud
Particulieren
17 / 05 / 2024

Groene leningen: financier je investering op een voordelige manier

De initiële kosten van duurzame technologieën kunnen soms ontmoedigend lijken. Door gebruik te maken van een groene lening kun je de investering in bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp betaalbaar maken. Dit betekent dat je niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook profiteert van lagere energiekosten op de lange termijn.

Particulieren
30 / 01 / 2024

Al jouw vragen over warmtepompen beantwoord

Warmtepompen doen steeds meer hun intrede en spelen een sleutelrol in de verwarming van morgen. Daarom duiken we dieper in de wereld van warmtepompen, ontrafelen we hun werking en bieden we antwoorden op de meestgestelde vragen die wij krijgen over warmtepompen.

Particulieren
01 / 01 / 2024

Zijn zonnepanelen zonder premies nog de moeite waard?

Je hebt ongetwijfeld al gehoord dat de premies voor zonnepanelen in Vlaanderen zijn afgeschaft vanaf 1 januari 2024. Zijn die zonnepanelen dan nog de moeite waard?

Een laadpaal thuis kan geïnstalleerd worden op zowel monofase als driefase elektriciteitsnetwerken.
Particulieren
07 / 11 / 2023

Van kosten tot installatie: alles over een laadpaal bij jou thuis

Elektrische voertuigen zijn niet meer weg te denken van onze wegen. Niet alleen hoef je nooit meer aan de pomp te staan, je geniet ook nog eens van een ongeëvenaard rijcomfort en stoot geen broeikasgassen meer uit. Bij Energiecenter Geuns merken we dat laadpalen thuis ook in de lift zitten. Overweeg jij ook een laadpaal voor bij jou thuis? Dan kan dit artikel een paar twijfels wegnemen.

Particulieren
05 / 10 / 2023

Terugdraaiende teller verdwijnt nu ook in Wallonië

Het einde van de terugdraaiende teller is nu ook in Wallonië aangebroken. Wij leggen je uit hoe je nog tot en met 2030 toch kan profiteren van de terugdraaiende teller.

Particulieren
28 / 09 / 2023

Premie zonnepanelen verdwijnt op 1 januari 2024

Wie nog wil profiteren van een premie op een installatie zonnepanelen moet snel zijn. De Vlaamse regering kondigde aan de premies op zonnepanelen te stoppen vanaf 1 januari 2024. Handel snel en profiteer nog van een premie.

Particulieren
02 / 06 / 2023

Keuzehulp bij airco's: welke airco kiest u best voor uw woning?

Tijdens zomerse dagen is het buiten heerlijk genieten van het warme weer. Maar de hitte dringt tegelijk onze huizen binnen. De binnentemperatuur loopt hoog op, met veel slapeloze nachten tot gevolg. Het is dus zeker geen slecht idee om de aankoop van een airco te overwegen. Maar hoe kiest u de perfecte airco voor uw woning?

Zonnepanelen in combinatie met warmtepompen. Duurzamer kan niet.
Particulieren
31 / 01 / 2023

Alle vragen over zonnepanelen beantwoord

Geopolitieke spanning, extreme temperaturen en kerncentrales die wel of niet open blijven. Wek je energie onafhankelijk en duurzaam op met zonnepanelen.

Particulieren
23 / 12 / 2022

Wanneer is het te koud voor een warmtepomp?

Warmtepompen worden steeds vaker geïnstalleerd waardoor het aantal vragen over de werking en rendabiliteit ervan toeneemt. Een vraag die onze experts vaak krijgen, is of een warmtepomp ook rendabel is in de winter. Met onze expertise en ervaring leggen we u uit waarom zelfs de strengste Belgische winters geen probleem zijn voor onze warmtepompen.