Ga verder naar de inhoud
Particulieren
02 / 06 / 2023

Keuzehulp bij airco's: welke airco kiest u best voor uw woning?

Tijdens zomerse dagen is het buiten heerlijk genieten van het warme weer. Maar de hitte dringt tegelijk onze huizen binnen. De binnentemperatuur loopt hoog op, met veel slapeloze nachten tot gevolg. Het is dus zeker geen slecht idee om de aankoop van een airco te overwegen. Maar hoe kiest u de perfecte airco voor uw woning?

Zonnepanelen in combinatie met warmtepompen. Duurzamer kan niet.
Particulieren
31 / 01 / 2023

Alle vragen over zonnepanelen beantwoord

Geopolitieke spanning, extreme temperaturen en kerncentrales die wel of niet open blijven. Wek je energie onafhankelijk en duurzaam op met zonnepanelen.

Particulieren
23 / 12 / 2022

Wanneer is het te koud voor een warmtepomp?

Warmtepompen worden steeds vaker geïnstalleerd waardoor het aantal vragen over de werking en rendabiliteit ervan toeneemt. Een vraag die onze experts vaak krijgen, is of een warmtepomp ook rendabel is in de winter. Met onze expertise en ervaring leggen we u uit waarom zelfs de strengste Belgische winters geen probleem zijn voor onze warmtepompen.

Een split systeem, ideaal om één kamer te verwarmen of verkoelen.
Particulieren
08 / 12 / 2022

Verwarmen met airco, meer dan ooit een goed idee

Nu de energieprijzen door het dak schieten, kiezen steeds meer van onze klanten voor airco om hun huis te verwarmen. Een goed idee, zo blijkt. Zowel voor woningen met centrale verwarming als (ver)bouwprojecten loont het de moeite om verwarming via airco te overwegen.

Hybride verwarming, de ideale manier om als KMO van het gas af te gaan
Bedrijven
07 / 12 / 2022

Hybride verwarmen voor KMO’s: kostenefficiënt en comfortabel

De redenen om ook als KMO op zoek te gaan naar andere manieren van verwarming zijn niet meer weg te denken. Helaas is de overstap van gas naar elektrische verwarming vaak een kostelijke ingreep. Hoe dan ook stevenen we af op een toekomst zonder verwarming op gas. Energiecenter Geuns legt uit waarom u deze overgang met een hybride verwarming kan maken zonder dat de kosten oplopen.

Bedrijven
01 / 12 / 2021

Hoe een bedrijfshal het best verwarmen

Een bedrijfshal verwarmen is alleen al omwille van de omvang van de ruimte vaak een uitdaging. Zowel financieel als op het gebied van comfort voor de werknemers zijn er vandaag de dag gelukkig heel wat mogelijkheden als het om een bedrijfshal verwarmen gaat. Wij zetten deze graag voor u op rij.

Architecten en projectontwikkelaars
13 / 10 / 2021

Alles over de renovatieverplichting voor niet-residentiële gebouwen

Het besluit rond de nieuwe renovatieverplichting houdt in dat nieuwe eigenaren van niet-residentiële gebouwen vanaf 1 januari 2022 ervoor moeten zorgen dat hun gebouw, binnen de vijf jaar na overdracht, aan een aantal energiebesparende eisen voldoet. Een complexe materie waar de experts van Energiecenter Geuns u graag bij ondersteunen.

Particulieren
01 / 09 / 2021

Waarom kiezen voor een warmtepompboiler

Is uw elektrische boiler aan vervanging toe? Dan loont het zeker de moeite om energie-efficiënte en milieuvriendelijke alternatieven zoals…
Particulieren
28 / 05 / 2021

Vijf redenen waarom je je airco best nú koopt

Meer en meer mensen laten een airco installeren. Door de klimaatverandering worden de zomers steeds warmer en de luchtkwaliteit slechter. De airco-experts van Energiecenter Geuns adviseren je waarom je best zo snel mogelijk een airco laat plaatsen.