Ga verder naar de inhoud

Terugdraaiende teller verdwijnt nu ook in Wallonië

05 / 10 / 2023

Het einde van de terugdraaiende teller is nu ook in Wallonië aangebroken. Wij leggen je uit hoe je nog tot en met 2030 toch kan profiteren van de terugdraaiende teller.

Goed nieuws en slecht nieuws voor huiseigenaren in Wallonië. Eerst het slechte nieuws? De terugdraaiende teller verdwijnt nu ook in Wallonië. Het goede nieuws? Als je nog voor 31 december 2023 zonnepanelen laat plaatsen (wat nog kan!) mag je je terugdraaiende teller laten hangen tot en met 2030. Ook als je al een installatie zonnepanelen hebt, kan je nog profiteren van de terugdraaiende teller.

Wat betekent de afschaffing van de terugdraaiende teller voor huiseigenaren in Wallonië?

  • Huishoudens met bestaande zonnepanelen kunnen ervoor kiezen om hun terugdraaiende teller te behouden tot 1 januari 2025.
  • Als je van plan bent om een nieuwe installatie zonnepanelen te plaatsen, kun je tot eind 2023 nog kiezen voor het systeem van de terugdraaiende teller met het prosumententarief tot eind 2030.

Zijn zonnepanelen nog rendabel?

De terugverdientijd van zonnepanelen is de laatste jaren aanzienlijk korter geworden, vooral dankzij de stijgende energieprijzen. Ons eigen studiebureau berekent en herberekent dit geregeld en constateren dat je je investering in zonnepanelen al na 5 jaar kunt terugverdienen. Belangrijke factoren die hierbij een rol spelen zijn de energietarieven, de omvang van je installatie, de dakoriëntatie en je energieverbruik.

Overweeg je zonnepanelen en woon je in Wallonië? Reageer nu en verzeker jezelf van het behoud de voordelen van de terugdraaiende teller. Het plaatsen van zonnepanelen blijft een verstandige investering, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. We staan klaar om je te helpen, of je nu in Vlaanderen of Wallonië woont.

Naam *
Interesse in