Ga verder naar de inhoud
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een must voor wie een betaalbare energierekening wil. Energiecenter Geuns biedt meerdere types zonnepanelen aan waardoor we voor iedere woning een oplossing op maat kunnen voorstellen.

⚠️ Profiteer nog van de premie voor zonnepanelen

Als je dit jaar nog een installatie zonnepanelen laat plaatsen, kom je in aanmerking voor een premie tot 750 euro. Wij kunnen dit jaar nog plaatsen, zo niet betalen wij jouw gemiste premie terug!

Wacht niet te lang en vraag vandaag nog uw gratis en vrijblijvende offerte aan!

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen, al dan niet met een thuisbatterij, zijn nog nooit zo rendabel geweest als nu. Hoe meer de stroomprijzen de pan uit blijven swingen, hoe meer rendement je haalt en hoe sneller je je investering terugverdient. Wij hebben alle voordelen op een rijtje gezet.

Vlot geplaatst, snel bespaard

Een installatie zonnepanelen met thuisbatterij is doorgaans binnen de dag geplaatst en operatief zodat u meteen begint te besparen op elektriciteit. Volgens Engie bespaart een gezin met zonnepanelen in 2023 gemiddeld 1576 euro per jaar. Doe je daar een thuisbatterij bij, dan kom je aan maar liefst 2118 euro bespaard in 2023!

Goed voor milieu én EPC-score

Zonne-energie is hernieuwbare energie, hierdoor zakt je CO2-uitstoot en stijgt de EPC-score alsook de waarde van je woning.

💡 Tip! Met zonnepanelen kan je van het gas afstappen dankzij een elektrische boiler en/of warmtepomp. Contacteer ons voor meer info of integratie hiervan in uw installatie zonnepanelen met of zonder thuisbatterij.

Krijg een premie en 6% btw

In 2023 kan je voor zonnepanelen tot 750 euro aan premies ontvangen van de Vlaamse Overheid. Dat is al gauw wat zelfs een kleine gebruiker tegenwoordig per jaar aan grijze stroom betaalt. Daarnaast is het btw-tarief op de aanschaf van zonnepanelen verlaagd naar 6%, het laagste tarief dus, wat een gunstige invloed heeft op de aankoopprijs.

Onze pakketten zonnepanelen met thuisbatterij

Krijg meteen een zicht op hoe een pakket zonnepanelen met thuisbatterij bij Energiecenter Geuns in elkaar zit. Voor elk type dak of gelijk welke thuissituatie hebben we een rendabelen oplossing. Kijk zelf welk pakket voor jou het best past, of vraag hulp aan onze techniekers om je te helpen kiezen.

Kleiner dak

De ideale installatie voor een (stads)woning met een kleiner dak. Terugverdiend op gemiddeld 5,5 à 6,5 jaar.

 • 10 - 12 panelen van elk 420 Wp / 4.200 kWh (Tier-1 merk)
 • 1 omvormer en 5 kWh batterij
 • Inclusief installatie

Gemiddeld tot groot dak

De ideale installatie voor een woning met een gemiddeld tot groot dak. Terugverdiend op gemiddeld 5 à 5,5 jaar.

 • 16 - 20 panelen van elk 420 Wp / 6.000 kWh (Tier-1 merk)
 • 1 omvormer en 10 kWh batterij
 • Inclusief installatie

Enkel zonnepanelen?

Hoewel we in bijna alle gevallen een thuisbatterij aanraden zodat je meer rendement uit je investering haalt, weten we ook dat zonnepanelen de snelste en meest budgetvriendelijke manier zijn om je energiefactuur te verlagen. Bij Energiecenter Geuns helpen we je uiteraard ook graag verder indien je enkel naar zonnepanelen op zoek bent.

Enkel een thuisbatterij?

Heb je al een installatie zonnepanelen, van gelijk welke installateur, op je dak liggen? Dan is een thuisbatterij dé manier om nog meer rendement uit je investering te halen. In plaats van de overtollige stroom die je opwekt terug te laten vloeien naar het net, slaat je batterij de stroom op om te gebruiken wanneer er geen zon meer is. Resultaat: gratis stroom, bijna de hele dag lang.

Onze werkwijze

 1. Bij een bezoek bij u thuis analyseren we zaken zoals uw daktype, de oriëntatie en uw verbruik om een voorstel op maat te maken en de mogelijkheden te bespreken.
 2. U krijgt uw voorstel op maat met onze analyse, de voorgestelde installatie en uiteraard de detailberekening van de kostprijs, inclusief garantie.
 3. Na akkoord spreekt u met Energiecenter Geuns een installatiedatum af. In de meeste gevallen duurt de installatie niet langer dan één dag, zowel voor platte als hellende daken.
 4. Eenmaal geïnstalleerd, volgt de keuring. Energiecenter Geuns brengt alles in orde opdat de keurder u kan contacteren. Na keuring krijg je het keuringsattest.
 5. Met het keuringsattest meldt je vervolgens je installatie aan bij de netbeheerder. Energiecenter Geuns kan je hier in bijstaan indien nodig.
 6. Na goedkeuring, kan je profiteren van onze vlekkeloze service & onderhoud.

🔋

Gratis stroom met een thuisbatterij

Een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen slaat de opgewekte energie op . De gestockeerde elektriciteit in de batterij wordt dan gebruikt wanneer de zon onder is. Zo profiteert u ook 's avonds en zelfs 's ochtends van gratis elektriciteit.

Een thuisbatterij is extra voordelig nu de terugdraaiende teller is afgeschaft. Is de batterij volgeladen en schijnt de zon nog volop? Dan zet je de stroom die dan opgewekt wordt op het net en krijg je een vergoeding in de plaats.

Bereken zelf hoeveel je kan besparen

Wanneer je zonnepanelen stroom opwekken, injecteer je automatisch de overtollige stroom op het netwerk. Je verkoopt deze met andere woorden aan je leverancier voor een povere 2 à 3 cent/kWh. Wanneer je 's avonds meer stroom verbruikt dan je produceert, ga je deze stroom opnieuw moeten aankopen aan het markttarief van ongeveer 55 cent/kWh; een verschil van 52 cent/kWh!

Met een thuisbatterij sla je je eigen stroom op en bespaar je dus 52 cent per kWh. Voor een gemiddeld gezin met een verbruik van 5000 kWh/jaar waarbij je normaal 70% stroom weer injecteert, kan dit een besparing van +/- €2.600 euro per jaar betekenen! *

Download onze gratis modelberekening, vul je (geschatte) jaarlijkse verbruik in en ontdek zelf hoeveel je jaarlijks kan besparen met een installatie zonnepanelen en thuisbatterij van Energiecenter Geuns.

Combinatie zonnepanelen & thuisbatterij

Interesse in een aanpak op maat met zowel zonnepanelen als een thuisbatterij? Contacteer ons vandaag nog voor een voorstel op uw maat!

Zonnepanelen en thuisbatterij op maat

Opgelet: premies zonnepanelen verdwijnen vanaf 2024

Particulieren
28 / 09 / 2023

Premie zonnepanelen verdwijnt op 1 januari 2024

Wie nog wil profiteren van een premie op een installatie zonnepanelen moet snel zijn. De Vlaamse regering kondigde aan de premies op zonnepanelen te stoppen vanaf 1 januari 2024. Handel snel en profiteer nog van een premie.

💰

Welke premies zijn er voor zonnepanelen?

Wil je gebruik maken van de ‘investeringspremie voor zonnepanelen vanaf 2021’? Dan moet de installatie geplaatst of gevalideerd wordt door een aannemer met een certificaat van bekwaamheid zoals Energiecenter Geuns.

Premies voor zonnepanelen sinds 1 januari 2023

 • Als je sinds 1 januari 2021 nieuwe zonnepanelen gebruikt, geniet je tot en met eind 2024 van een eenmalige premie van netbeheerder Fluvius. De datum van de AREI-keuring van de zonnepanelen bepaalt het precieze premiebedrag.

 • In 2023 bedraagt de premie 150 euro/kWp voor de eerste 4 kWp en 75 euro/kWp van 4 tot 6 kWp. Maximaal 750 euro. In 2022 was dit nog 1.500 euro. Snel zijn is de boodschap!

 • Het premiebedrag wordt jaarlijks op 1 januari aangepast. De datum van indienstname van de zonnepanelen bepaalt het premiebedrag.

 • Het premiebedrag is begrensd tot 40% van de investeringskosten inclusief btw, vermeld op de facturen.

Energiecenter Hubert Genk
Perfecte service van a tot z! De suggestie om meteen ook een thuisbatterij te installeren heb ik me nog geen dag beklaagd. Energiecenter Geuns werkt op maat om je zo veel mogelijk te doen besparen.
Hubert - Genk

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen? Open Close

Zijn zonnepanelen (en/of een thuisbatterij) nog rendabel zonder premies? Open Close

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? Open Close

Kan ik zonnepanelen plaatsen op een oud dak? Open Close

Hoeveel bespaar ik dankzij zonnepanelen? Open Close

Wat is het systeem van injectie? Open Close

Wat is wattpiek (wp)? Open Close

Heb ik een monofasige of driefase elektriciteitsaansluiting? Open Close

Vraag uw vrijblijvende offerte aan

Overtuigd van onze aanpak en van de enorme rendabiliteit die zonnepanelen (en thuisbatterijen) vandaag én morgen hebben? Contacteer onze experts en we plannen een bezoek in om u zo snel mogelijk van deze technologie te laten profiteren.

Naam *
Interesse in