Ga verder naar de inhoud
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Wil je een future proof woning, een kleine ecologische voetafdruk en betaalbare energierekening? Dan is een installatie zonnepanelen de juiste stap. Energiecenter Geuns, al meer dan 25 jaar installateur van zonnepanelen, heeft zonnepanelen voor elk type dak, terugverdiend op bijna zes jaar!

Energiecenter Geuns, al meer dan 25 jaar installateur van zonnepanelen, warmtepompen, airco's en zoveel meer hernieuwbare energietechnieken.
Energiecenter Geuns, al meer dan 25 jaar installateur van zonnepanelen, warmtepompen, airco's en zoveel meer hernieuwbare energietechnieken.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen of PV panelen genoemd, zetten zonlicht om in elektriciteit. Die elektriciteit wordt vervolgens omgevormd zodat ze gebruikt kan worden voor alledaags gebruik.

  1. Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen. Wanneer zonlicht op deze cellen valt, worden elektronen losgemaakt, wat resulteert in een gelijkstroom (DC). Ook op bewolkte dagen slagen onze zonnepanelen er in om, in mindere mate, stroom op te wekken.
  2. De gelijkstroom wordt vervolgens omgezet in bruikbare wisselstroom (AC) door een omvormer. AC is de elektriciteit die wordt gebruikt in huishoudelijke apparaten.
  3. De opgewekte elektriciteit kan direct worden gebruikt in huis of, indien er meer wordt geproduceerd dan nodig is, teruggevoerd worden naar het elektriciteitsnet of opgeslagen op een thuisbatterij.

Vrijblijvende offerte zonnepanelen?

Ben je op zoek naar zonnepanelen maar weet je niet waar te beginnen? Contacteer volledig vrijblijvend onze experts. Wij maken snel een transparante inschatting voor jouw situatie of komen met plezier langs.

Contacteer vrijblijvend onze experts

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen verminderen je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, wat bijdraagt aan een schonere planeet. Door je eigen energie te produceren, zie je directe besparingen op je energierekening. Vooral wanneer de energieprijzen de pan uitswingen, verdien jij je investering sneller terug.

Zonnepanelen: binnen de dag geplaatst

Zonnepanelen zijn bij Energiecenter Geuns doorgaans binnen de dag geplaatst en operatief zodat je meteen begint te besparen op elektriciteit. Hoeveel bespaar je met zonnepanelen? Volgens Engie bespaart een gezin met zonnepanelen gemiddeld 990 euro per jaar en met een thuisbatterij maar liefst 1.460 euro per jaar!

Verbeter je EPC-score met zonnepanelen

Met zonnepanelen zakt je CO2-uitstoot en verbeter je zowel de EPC-score als de waarde van je woning.

💡 Tip! Met zonnepanelen kan je van het gas afstappen dankzij een elektrische boiler en/of warmtepomp. Contacteer ons voor meer info of integratie hiervan in uw installatie zonnepanelen met of zonder thuisbatterij.

Onze pakketten zonnepanelen met thuisbatterij

Krijg meteen een zicht op hoe een pakket zonnepanelen met thuisbatterij bij Energiecenter Geuns in elkaar zit. Voor elk type dak of gelijk welke thuissituatie hebben we een rendabelen oplossing. Kijk zelf welk pakket voor jou het best past, of vraag hulp aan onze techniekers om je te helpen kiezen.

Kleiner dak

De ideale installatie voor een (stads)woning met een kleiner dak. Terugverdiend op gemiddeld 5,5 à 6,5 jaar.

  • 10 - 12 panelen van elk 420 Wp / 4.200 kWh (Tier-1 merk)
  • 1 omvormer en 5 kWh batterij
  • Inclusief installatie

Gemiddeld tot groot dak

De ideale installatie voor een woning met een gemiddeld tot groot dak. Terugverdiend op gemiddeld 5 à 5,5 jaar.

  • 16 - 20 panelen van elk 420 Wp / 6.000 kWh (Tier-1 merk)
  • 1 omvormer en 10 kWh batterij
  • Inclusief installatie

Enkel zonnepanelen?

Hoewel we in bijna alle gevallen een thuisbatterij aanraden zodat je meer rendement uit je investering haalt, weten we ook dat zonnepanelen de snelste en meest budgetvriendelijke manier zijn om je energiefactuur te verlagen. Bij Energiecenter Geuns helpen we je uiteraard ook graag verder indien je enkel naar zonnepanelen op zoek bent.

Enkel een thuisbatterij?

Heb je al een installatie zonnepanelen, van gelijk welke installateur, op je dak liggen? Dan is een thuisbatterij dé manier om nog meer rendement uit je investering te halen. In plaats van de overtollige stroom die je opwekt terug te laten vloeien naar het net, slaat je batterij de stroom op om te gebruiken wanneer er geen zon meer is. Resultaat: gratis stroom, bijna de hele dag lang.

🔋

Gratis stroom met een thuisbatterij

Een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen slaat de opgewekte energie op . De gestockeerde elektriciteit in de batterij wordt dan gebruikt wanneer de zon onder is. Zo profiteert u ook 's avonds en zelfs 's ochtends van gratis elektriciteit.

Een thuisbatterij is extra voordelig nu de terugdraaiende teller is afgeschaft. Is de batterij volgeladen en schijnt de zon nog volop? Dan zet je de stroom die dan opgewekt wordt op het net en krijg je een vergoeding in de plaats.

Bereken zelf hoeveel je kan besparen

Wanneer je zonnepanelen stroom opwekken, injecteer je automatisch de overtollige stroom op het netwerk. Je verkoopt deze met andere woorden aan je leverancier voor een povere 2 à 3 cent/kWh. Wanneer je 's avonds meer stroom verbruikt dan je produceert, ga je deze stroom opnieuw moeten aankopen aan het markttarief van ongeveer 55 cent/kWh; een verschil van 52 cent/kWh!

Met een thuisbatterij sla je je eigen stroom op en bespaar je dus 52 cent per kWh. Voor een gemiddeld gezin met een verbruik van 5000 kWh/jaar waarbij je normaal 70% stroom weer injecteert, kan dit een besparing van +/- €2.600 euro per jaar betekenen! *

Download onze gratis modelberekening, vul je (geschatte) jaarlijkse verbruik in en ontdek zelf hoeveel je jaarlijks kan besparen met een installatie zonnepanelen en thuisbatterij van Energiecenter Geuns.

Waarom kiezen voor Energiecenter Geuns

🤝 Meer dan 25 jaar ervaring
Sinds 1994 geven wij onze klanten professioneel advies over energiezuinige oplossingen.

📏 Opmeting ter plaatse
Wij komen ter plaatse voor een juiste opmeting. Zo krijgen we een perfect zicht over jouw project.

📝 Persoonlijke berekening
Onze ingenieurs berekenen de installatie op jouw maat voor een optimaal comfort en rendement. Samen kiezen we de juiste combinatie toestellen uit.

👷 Installatie met eigen team
Wij installeren al onze projecten met ons eigen ervaren team van technici. Dit stelt ons in staat om superieure kwaliteit en afwerking te leveren.

📧 Een correcte offerte
Je krijgt van ons een duidelijke en transparante offerte zonder verrassingen.

🛠 Dienst na verkoop
Met onze eigen service techniekers bent u verzekerd van een betrouwbare dienst na verkoop.

Combinatie zonnepanelen & thuisbatterij

Interesse in een aanpak op maat met zowel zonnepanelen als een thuisbatterij? Contacteer ons vandaag nog voor een voorstel op uw maat!

Zonnepanelen en thuisbatterij op maat

Opgelet: premies zonnepanelen verdwijnen vanaf 2024

Particulieren
28 / 09 / 2023

Premie zonnepanelen verdwijnt op 1 januari 2024

Wie nog wil profiteren van een premie op een installatie zonnepanelen moet snel zijn. De Vlaamse regering kondigde aan de premies op zonnepanelen te stoppen vanaf 1 januari 2024. Handel snel en profiteer nog van een premie.

Energiecenter Hubert Genk
Perfecte service van a tot z! De suggestie om meteen ook een thuisbatterij te installeren heb ik me nog geen dag beklaagd. Energiecenter Geuns werkt op maat om je zo veel mogelijk te doen besparen.
Hubert - Genk

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen? Open Close

Zijn zonnepanelen (en/of een thuisbatterij) nog rendabel zonder premies? Open Close

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? Open Close

Kan ik zonnepanelen plaatsen op een oud dak? Open Close

Hoeveel bespaar ik dankzij zonnepanelen? Open Close

Wat is het systeem van injectie? Open Close

Wat is wattpiek (wp)? Open Close

Heb ik een monofasige of driefase elektriciteitsaansluiting? Open Close

Vraag uw vrijblijvende offerte aan

Overtuigd van onze aanpak en van de enorme rendabiliteit die zonnepanelen (en thuisbatterijen) vandaag én morgen hebben? Contacteer onze experts en we plannen een bezoek in om u zo snel mogelijk van deze technologie te laten profiteren.

Naam *
Interesse in