Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn een must voor wie een betaalbare energierekening wil. Energiecenter Geuns biedt meerdere types zonnepanelen aan waardoor we voor iedere woning een oplossing op maat kunnen voorstellen.
De voordelen van zonnepanelen
Zonnepanelen, al dan niet met een thuisbatterij, zijn nog nooit zo rendabel geweest als nu. Hoe meer de stroomprijzen de pan uit blijven swingen, hoe meer rendement je haalt en hoe sneller je je investering terugverdient. Wij hebben alle voordelen op een rijtje gezet.

Vlot geplaatst, snel bespaard
Een installatie zonnepanelen met thuisbatterij is doorgaans binnen de dag geplaatst en operatief zodat u meteen begint te besparen op elektriciteit. Volgens Engie bespaart een gezin met zonnepanelen in 2023 gemiddeld 1576 euro per jaar. Doe je daar een thuisbatterij bij, dan kom je aan maar liefst 2118 euro bespaard in 2023!

Goed voor milieu én EPC-score
Zonne-energie is hernieuwbare energie, hierdoor zakt je CO2-uitstoot en stijgt de EPC-score alsook de waarde van je woning.
💡 Tip! Met zonnepanelen kan je van het gas afstappen dankzij een elektrische boiler en/of warmtepomp. Contacteer ons voor meer info of integratie hiervan in uw installatie zonnepanelen met of zonder thuisbatterij.

Krijg een premie en 6% btw
In 2023 kan je voor zonnepanelen tot 750 euro aan premies ontvangen van de Vlaamse Overheid. Dat is al gauw wat zelfs een kleine gebruiker tegenwoordig per jaar aan grijze stroom betaalt. Daarnaast is het btw-tarief op de aanschaf van zonnepanelen verlaagd naar 6%, het laagste tarief dus, wat een gunstige invloed heeft op de aankoopprijs.
Onze pakketten zonnepanelen met thuisbatterij
Krijg meteen een zicht op hoe een pakket zonnepanelen met thuisbatterij bij Energiecenter Geuns in elkaar zit. Voor elk type dak of gelijk welke thuissituatie hebben we een rendabelen oplossing. Kijk zelf welk pakket voor jou het best past, of vraag hulp aan onze techniekers om je te helpen kiezen.

Kleiner dak
De ideale installatie voor een (stads)woning met een kleiner dak. Terugverdiend op gemiddeld 5,5 à 6,5 jaar.
- 10 - 12 panelen van elk 420 Wp / 4.200 kWh (Tier-1 merk)
- 1 omvormer en 5 kWh batterij
- Inclusief installatie
Gemiddeld tot groot dak
De ideale installatie voor een woning met een gemiddeld tot groot dak. Terugverdiend op gemiddeld 5 à 5,5 jaar.
- 16 - 20 panelen van elk 420 Wp / 6.000 kWh (Tier-1 merk)
- 1 omvormer en 10 kWh batterij
- Inclusief installatie
Enkel zonnepanelen?
Hoewel we in bijna alle gevallen een thuisbatterij aanraden zodat je meer rendement uit je investering haalt, weten we ook dat zonnepanelen de snelste en meest budgetvriendelijke manier zijn om je energiefactuur te verlagen. Bij Energiecenter Geuns helpen we je uiteraard ook graag verder indien je enkel naar zonnepanelen op zoek bent.
Enkel een thuisbatterij?
Heb je al een installatie zonnepanelen, van gelijk welke installateur, op je dak liggen? Dan is een thuisbatterij dé manier om nog meer rendement uit je investering te halen. In plaats van de overtollige stroom die je opwekt terug te laten vloeien naar het net, slaat je batterij de stroom op om te gebruiken wanneer er geen zon meer is. Resultaat: gratis stroom, bijna de hele dag lang.

Onze werkwijze
- Bij een bezoek bij u thuis analyseren we zaken zoals uw daktype, de oriëntatie en uw verbruik om een voorstel op maat te maken en de mogelijkheden te bespreken.
- U krijgt uw voorstel op maat met onze analyse, de voorgestelde installatie en uiteraard de detailberekening van de kostprijs, inclusief garantie.
- Na akkoord spreekt u met Energiecenter Geuns een installatiedatum af. In de meeste gevallen duurt de installatie niet langer dan één dag, zowel voor platte als hellende daken.
- Eenmaal geïnstalleerd, volgt de keuring. Energiecenter Geuns brengt alles in orde opdat de keurder u kan contacteren. Na keuring krijg je het keuringsattest.
- Met het keuringsattest meldt je vervolgens je installatie aan bij de netbeheerder. Energiecenter Geuns kan je hier in bijstaan indien nodig.
- Na goedkeuring, kan je profiteren van onze vlekkeloze service & onderhoud.

🔋
Gratis stroom met een thuisbatterij
Een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen slaat de opgewekte energie op . De gestockeerde elektriciteit in de batterij wordt dan gebruikt wanneer de zon onder is. Zo profiteert u ook 's avonds en zelfs 's ochtends van gratis elektriciteit.
Een thuisbatterij is extra voordelig nu de terugdraaiende teller is afgeschaft. Is de batterij volgeladen en schijnt de zon nog volop? Dan zet je de stroom die dan opgewekt wordt op het net en krijg je een vergoeding in de plaats.

Bereken zelf hoeveel je kan besparen
Wanneer je zonnepanelen stroom opwekken, injecteer je automatisch de overtollige stroom op het netwerk. Je verkoopt deze met andere woorden aan je leverancier voor een povere 2 à 3 cent/kWh. Wanneer je 's avonds meer stroom verbruikt dan je produceert, ga je deze stroom opnieuw moeten aankopen aan het markttarief van ongeveer 55 cent/kWh; een verschil van 52 cent/kWh!
Met een thuisbatterij sla je je eigen stroom op en bespaar je dus 52 cent per kWh. Voor een gemiddeld gezin met een verbruik van 5000 kWh/jaar waarbij je normaal 70% stroom weer injecteert, kan dit een besparing van +/- €2.600 euro per jaar betekenen! *
Download onze gratis modelberekening, vul je (geschatte) jaarlijkse verbruik in en ontdek zelf hoeveel je jaarlijks kan besparen met een installatie zonnepanelen en thuisbatterij van Energiecenter Geuns.
Combinatie zonnepanelen & thuisbatterij
Interesse in een aanpak op maat met zowel zonnepanelen als een thuisbatterij? Contacteer ons vandaag nog voor een voorstel op uw maat!
💰
Welke premies zijn er voor zonnepanelen?
Wil je gebruik maken van de ‘investeringspremie voor zonnepanelen vanaf 2021’? Dan moet de installatie geplaatst of gevalideerd wordt door een aannemer met een certificaat van bekwaamheid zoals Energiecenter Geuns.
Premies voor zonnepanelen sinds 1 januari 2023
Als je sinds 1 januari 2021 nieuwe zonnepanelen gebruikt, geniet je tot en met eind 2024 van een eenmalige premie van netbeheerder Fluvius. De datum van de AREI-keuring van de zonnepanelen bepaalt het precieze premiebedrag.
In 2023 bedraagt de premie 150 euro/kWp voor de eerste 4 kWp en 75 euro/kWp van 4 tot 6 kWp. Maximaal 750 euro. In 2022 was dit nog 1.500 euro. Snel zijn is de boodschap!
Het premiebedrag wordt jaarlijks op 1 januari aangepast. De datum van indienstname van de zonnepanelen bepaalt het premiebedrag.
Het premiebedrag is begrensd tot 40% van de investeringskosten inclusief btw, vermeld op de facturen.

Perfecte service van a tot z! De suggestie om meteen ook een thuisbatterij te installeren heb ik me nog geen dag beklaagd. Energiecenter Geuns werkt op maat om je zo veel mogelijk te doen besparen.
Veelgestelde vragen over zonnepanelen
Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen? Open
Je hebt geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen, tenzij het uitdrukkelijk verboden is, bijv. omdat je woning tot beschermd erfgoed behoort. De regels op Vlaams niveau verschillen soms per gemeente, dus je controleert best altijd eerst even bij de gemeente vooraleer je overgaat tot plaatsing van de panelen.
Zijn zonnepanelen (en/of een thuisbatterij) nog rendabel zonder premies? Open
Zonnepanelen zijn nog nooit zo rendabel geweest als nu. Hoe meer de stroomprijzen de pan uit blijven swingen, hoe sneller u uw thuisbatterij hebt terugverdiend. Veel van onze klanten zitten momenteel op koers om dit binnen de zeven jaar te doen. Wetende dat de gemiddelde levensduur van een thuisbatterij 15 tot 20 jaar is, maken onze klanten de daaropvolgende acht jaar pure winst.
Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? Open
U kunt de terugverdientijd van zonnepanelen berekenen via de Zonnekaart Vlaanderen. Op de Zonnekaart kunt u (op basis van een adres) zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. U krijgt een inschatting van de kostprijs van een installatie, terugverdientijd, winst per jaar, ...
Kan ik zonnepanelen plaatsen op een oud dak? Open
Buiten asbestdaken zijn bijna alle typen dakbedekking geschikt voor zonnepanelen. Zelfs bij gebogen of groene daken zijn zonnepanelen mogelijk. Uiteraard is de staat waarin het dak zich bevindt belangrijk. Het draagvermogen moet hoog genoeg zijn en het dak zelf moet zich in een goede staat bevinden. Denk je dat jouw dak gebreken vertoont? Dan pak je deze best eerst aan.
Hoeveel bespaar ik dankzij zonnepanelen? Open
In het algemeen is het moeilijk om de exacte besparing dankzij zonnepanelen te berekenen, aangezien iedere woning verschilt qua ligging, aantal en soorten zonnepanelen etc. In 2022 bespaart een gemiddeld gezin €785. Meer informatie vind je op Engie.
Wat is het systeem van injectie? Open
Bij een systeem van injectie wordt de energie die je van het net oplaadt en afneemt apart gemeten van elkaar. Dat wil zeggen dat je tweemaal bespaart: enerzijds door de verminderde afname van energie op het net, anderzijds dankzij het verkopen van je 'overschot' aan energie via een contract van injectie.
Wat is wattpiek (wp)? Open
Wattpiek is de maximale hoeveelheid stroom die een zonnepaneel opwekt onder ideale omstandigheden., zijnde de sterkte van het licht, de temperatuur en oriëntatie.In de Belgische weersomstandigheden levert 1 Wattpiek ongeveer 0,85 kWh aan stroom per jaar op.
Heb ik een monofasige of driefase elektriciteitsaansluiting? Open
Neem hiervoor een kijkje in je meterkast, meer bepaald op de elektrische teller. Als er 230 V op je teller staat, heb je een monofase aansluiting. Staat er 3 x 230 V of 3 x 400 V, dan heb je een driefasige aansluiting.
Vraag uw vrijblijvende offerte aan
Overtuigd van onze aanpak en van de enorme rendabiliteit die zonnepanelen (en thuisbatterijen) vandaag én morgen hebben? Contacteer onze experts en we plannen een bezoek in om u zo snel mogelijk van deze technologie te laten profiteren.