Ga verder naar de inhoud

Vijf redenen waarom je je airco best nú koopt

28 / 05 / 2021

Meer en meer mensen laten een airco installeren. Door de klimaatverandering worden de zomers steeds warmer en de luchtkwaliteit slechter. De airco-experts van Energiecenter Geuns adviseren je waarom je best zo snel mogelijk een airco laat plaatsen.

Vermijd lange wachttijden

De zomer komt er snel aan; tijdens de lentemaanden kan het al aanzienlijk warm worden. De wachttijd voor de installatie van airco na de aanvraag is momenteel al drie weken. Per week dat je langer wacht, komen daar nog eens twee weken bij. Als je snel bent, kan je de piek van aanvragen nog vóór zijn en ben je verzekerd van een aangename binnentemperatuur tijdens de warme maanden.

Geniet van verkoeling in hete zomers

Hittegolven met tropische temperaturen boven 40°C in de zomer zijn geen uitzondering meer. Door de klimaatverandering zullen de Belgische zomers alleen nog maar heter worden.

Investeer nu in airco, en je profiteert niet alleen deze zomer van verkoeling, maar ook tijdens de komende jaren. Want een koele binnenruimte is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. We moeten namelijk vaker en vaker onze toevlucht binnenshuis zoeken.

Trotseer extreme weersomstandigheden

Onze seizoenen zijn het laatste decennium alleen nog maar extremer geworden. Denk aan hete zomers, maar ook aan felle en onvoorspelbare vrieskoude. Sneeuw met Pasen is maar één voorbeeld daarvan.

Onze airco-installaties hebben tegenwoordig niet alleen een koelfunctie, maar werken ook als verwarming voor je woning. Als je nu je airco koopt kan je, net zoals het weer, in een mum van tijd omschakelen.

Zorg voor gezonde lucht

Naast de weersomstandigheden kampen we in deze moderne tijden ook met hoge pieken in luchtvervuiling. Fijn stof, broeikasgassen, pollen die elke jaar vroeger en feller de kop opsteken en - uiteraard - pandemieën.

De ingebouwde filter in airco-installaties filtert de buitenlucht tijdens het verkoelen of verwarmen. Daardoor wordt de lucht in je binnenruimtes meteen gezuiverd. Airco creëert gezonde, zuivere binnenlucht en helpt dus bij de strijd tegen hooikoorts, virussen, en astma.

Verhoog het rendement van je zonnepanelen

Hoewel het in de lente en zomer nog best fris kan zijn, straalt er toch vaak voldoende zon. Heb je zonnepanelen, dan kan je de opgewekte zonne-energie gebruiken om de warmtepomp in je airco van stroom te voorzien. Zo hoef je je overtollige elektriciteit niet naar het net te sturen, en profiteer je tijdens de tussenseizoenen van gratis verwarming!

Ook overtuigd?

Redenen genoeg om niet meer te lang te wachten met die airco! Wil je graag een offerte voor airco ontvangen? Onze airco-experts staan voor je klaar.

Worker