Ga verder naar de inhoud

Premie zonnepanelen verdwijnt op 1 januari 2024

28 / 09 / 2023

Wie nog wil profiteren van een premie op een installatie zonnepanelen moet snel zijn. De Vlaamse regering kondigde aan de premies op zonnepanelen te stoppen vanaf 1 januari 2024. Handel snel en profiteer nog van een premie.

Sinds begin 2021 kunnen Vlamingen beroep doen op een premie bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen. De Vlaamse regering wil daarmee meer burgers stimuleren om voor hernieuwbare en schone energie te kiezen. Vorig jaar besliste de Vlaamse regering om deze premie af te bouwen; zo kreeg je in 2023 nog maximaal 750 euro voor een installatie zonnepanelen en zou dit in 2024 maximaal 375 euro worden. Vanaf 2025 zou de premie verdwijnen.

Premie zonnepanelen 2024

In kader van de begroting heeft Vlaams minister Zuhal Demir beslist om de premie vroegtijdig te stoppen en vanaf 1 januari 2024 geen premie voor zonnepanelen meer toe te kennen. Praktisch wil dit zeggen dat zonnepanelen die gekeurd worden na 1 januari 2024 geen premie meer ontvangen. Snel zijn is dus de boodschap!

Voorwaarden premie zonnepanelen 2023

Wat zijn de voorwaarden om nog te profiteren van de eenmalige premie voor zonnepanelen in 2023? Op de website van Fluvius zijn alle voorwaarden te vinden:

  • Activering installatie moet na 1/1/2023 liggen
  • De installatie moet op een digitale meter worden aangesloten
  • Het omvormervermogen moet ≤ 10 kVA zijn.
  • De installatie moet door een RESCERT gecertificeerde aannemer geplaatst worden, zoals Energiecenter Geuns
  • De zonnepanelen moeten op een asbestvrij dak liggen

Hoe premie zonnepanelen aanvragen?

Eenmaal je zonnepanelen geïnstalleerd zijn, moeten deze eerst gekeurd worden. Hierna krijg je een keuringsbewijs. Dit keuringsbewijs moet je binnen de drie maanden aanmelden bij netbeheerder Fluvius. Je kan nog tot 31 maart 2024 gekeurde installaties online aanmelden voor een premie.

Onze voordeelpakketten met zonnepanelen

Zonnepanelen in combinatie met warmtepompen. Duurzamer kan niet.

Zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp

Droom je van een energiezuinige en duurzame woning? Profiteer met ons voordeelpakket van een zachte prijs, bijna eindeloze stroom en een positieve bijdrage aan het milieu. Twijfel niet en zet mee de stap naar de energie van de toekomst.

Zonnepanelen & warmtepompboiler

Op zoek naar manieren om van het gas af te stappen?. Dankzij ons nieuwste pakket bestaande uit een combinatie van zonnepanelen en een warmtepompboiler is de ultieme tandem voor een gasvrije toekomst, een lagere energierekening en een kleinere ecologische voetafdruk voordeliger dan ooit.

Gratis rijden dankzij zonnepanelen en een laadpaal

Een krachtige bundeling van zonnepanelen en een laadpaal voor elektrische voertuigen. Dit voordelige pakket belichaamt niet alleen efficiëntie en duurzaamheid, maar biedt ook talloze voordelen voor zowel jouw vervoer als het milieu. Met ons voordelige pakket ben je klaar voor de toekomst en verlaag je je energiekosten.

Vraag nu uw gratis offerte aan

Laat geen tijd voorbijgaan en vraag vandaag nog uw gratis offerte voor zonnepanelen aan. Onze experts dienen u snel van antwoord.

Naam *
Interesse in