Ga verder naar de inhoud

Verwarmen met airco, meer dan ooit een goed idee

08 / 12 / 2022

Nu de energieprijzen door het dak schieten, kiezen steeds meer van onze klanten voor airco om hun huis te verwarmen. Een goed idee, zo blijkt. Zowel voor woningen met centrale verwarming als (ver)bouwprojecten loont het de moeite om verwarming via airco te overwegen.

Decentraal verwarmen

Met een airco verwarm je decentraal, je verwarmt dus enkel de ruimte waarin de airco hangt, iets wat met een centrale verwarming niet kan. Hierdoor gebruik je je energie veel efficiënter in tegenstelling tot centrale verwarming die meteen alle kamers verwarmt.

Doorgaans kiezen onze klanten voor een airco in de leefruimte, keuken (één toestel volstaat voor een open keuken en leefruimte), slaapkamer(s) en eventueel bureau of werkkamer.

Geen gas nodig

Je airco werkt op elektriciteit. Warmte hiermee opwekken, wil zeggen dat je de gaskraan (langer) dicht kan houden. Dit kan leiden tot een besparing van om en bij de 40% tijdens de energiecrisissen van de voorbije jaren.

Extra efficiënt in de winter

's Winters ligt de luchtvochtigheid vaak een stuk hoger, ook in huis. Zulke 'zware' lucht duurt langer om op te warmen. Airco's zuigen de binnenlucht aan en laten deze via een koelvloeistof circuleren om te koelen of, in dit geval, te verwarmen. Door dit proces wordt de lucht ook ontvochtigd, waardoor de ruimte sneller warm zal worden en de airco minder lang moet draaien om een gewenste temperatuur te halen.

Airco's zijn zuinig

Veel van onze klanten die zonnepanelen hebben laten installeren, keren iets later terug voor een airco-installatie - of omgekeerd. De prijs van zonnepanelen is de voorbije jaren gedaald. Als je ze combineert met een airco haal je nóg meer rendement uit zowel je zonnepanelen als je airco.

Meer genot van investering

In België heb je zo'n 30 dagen per jaar koeling nodig via airco. Het aantal dagen dat het daarentegen binnen wat warmer mag zijn, ligt met drie tot vier maanden een pak hoger. Waarom investeren in een product dat je maar één maand gebruikt, terwijl je het even goed bijna een half jaar kan gebruiken?

Interesse in een pakket met zowel airco als zonnepanelen?

Onze experts staan u graag te woord en helpen u om de juiste keuze te maken. Wij komen graag langs op bezoek om uw investering maximaal te laten renderen. Contacteer ons vandaag nog volledig vrijblijvend.

Contact