Laadpalen
Thuis een eigen laadpaal installeren is een interessant alternatief voor een openbaar laadpunt. Op deze manier voorziet u uw elektrische wagen(s) optimaal van de nodige energie wanneer deze stilstaan. Bovendien is een eigen laadpaal veiliger én tot vier keer sneller dan het klassieke stopcontact.

De juiste laadpaal kiezen
De ene laadpaal is de andere niet. Zo kan u niet alleen kiezen voor een losstaand exemplaar, maar ook voor een handige wallbox die aan de gevel wordt bevestigd. Daarnaast bestaan er ook versies met of zonder vaste kabel. Bij Energiecenter Geuns zijn laadpalen beschikbaar in vier stroomsterktes.
Belangrijk hierbij is om te kijken naar de bestaande elektrische installatie, in combinatie met de elektrische auto’s die met de laadpaal zullen worden opgeladen. Samen met u kijken we graag naar welke oplossing het beste bij uw woning of bedrijfspand past.
Eénfasig
- Laadvermogen van 3,7 kW of 7,4 kW
- Eenvoudige plaatsing, zonder grote aanpassingen aan uw elektrische installatie.
- Iets trager laden dan driefasig
Driefasig
- Laadvermogen van 11 kW of 22 kW
- Sneller laden dan éénfasig
- Iets meer aanpassing nodig aan uw elektrische installatie in vergelijking met éénfasig
Wat kost de installatie van een laadpaal?
De prijs hangt in belangrijke mate af van uw persoonlijke situatie. Een goede laadpaal zelf is al leverbaar vanaf 2.000 euro. Hierbij dient u ook rekening te houden met de nodige kosten voor de plaatsing en eventuele aanpassingen aan de elektrische installatie. Mogelijk moeten er ook graafwerken gebeuren om uw laadpaal te installeren.
Contacteer daarom onze experts om zeker te zijn van een exacte prijs voor uw project.

Ik had nooit gedacht dat het mogelijk was om zo snel een laadpaal thuis geïnstalleerd te hebben. Onze wagen opladen met stroom van onze eigen zonnepanelen en onze eigen laadpaal gaf de doorslag. We hebben de investering al bijna helemaal terugverdiend.
Veelgestelde vragen
Wat kost de installatie van een laadpaal? Open
De prijs hangt in belangrijke mate af van uw persoonlijke situatie. Een goede laadpaal zelf is al leverbaar vanaf 2.000 euro. Hierbij dient u ook rekening te houden met de nodige kosten voor de plaatsing en eventuele aanpassingen aan de elektrische installatie. Mogelijk moeten er ook graafwerken gebeuren om uw laadpaal te installeren.
Krijg ik premies voor de installatie van een laadpaal? Open
In Vlaanderen kunnen particulieren die in 2023 een laadpunt zoals een laadpaal bij hun thuis plaatsen, rekenen op een belastingaftrek van 30%. In 2024 zal het tarief 15% bedragen tot 31 augustus 2024. In de periode daarna wordt (nog) geen belastingvermindering voorzien.
Het maximum bedrag waarop de vermindering wordt verleend, is €1.500 per laadpaal en per belastingplichtige.
Is thuis laden goedkoper dan publiek laden? Open
Thuis laad je goedkoper aangezien je hier niet moet bijdragen aan investeringen zoals het parkeerterrein. Heb je zonnepanelen? Dan laad je zelfs zo goed als gratis!
Hoe snel laadt mijn auto thuis op? Open
Thuis ben je doorgaans langer aanwezig dan in laadstations aan de kant van de (snel)weg. Het volledig opladen van je elektrische auto (van helemaal leeg naar helemaal vol) kan tussen de 11 en 20 uur duren. Gemiddeld genomen ben je er zeker van dat je auto helemaal opgeladen is na een nachtje in het stopcontact.
Offerte aanvragen
Wees zeker van een exacte prijs en profiteer van de aanpak en service van Energiecenter Geuns. Vraag gratis uw vrijblijvende offerte aan en onze experts laten snel van zich horen.