Ga verder naar de inhoud
Batterijen

Thuisbatterijen

Door het verdwijnen van de terugdraaiende teller zijn thuisbatterijen meer dan ooit dé manier om uw zonnepanelen maximaal te laten renderen. Een thuisbatterij slaat de door uw zonnepanelen opgewekte stroom op om later op de dag te gebruiken. Zo hoeft u bijna geen elektriciteit meer aan te kopen.

Dankzij zowel de app als het controlepaneel op onze thuisbatterijen zie je meteen hoeveel energie je opgeslagen hebt.
Dankzij zowel de app als het controlepaneel op onze thuisbatterijen zie je meteen hoeveel energie je opgeslagen hebt.
Een voorbeeld van meerdere batterijen in één installatie voor extra opslag, samen met omvormers van de zonnepanelen.
Een voorbeeld van meerdere batterijen in één installatie voor extra opslag, samen met omvormers van de zonnepanelen.

Waarom investeren in een thuisbatterij?

Wanneer je zonnepanelen op een bepaald moment meer stroom produceren dan je op dat moment verbruikt, vloeit deze overtollige stroom terug naar het elektriciteitsnet. Dat noemt men injectie. Typisch wekken je zonnepanelen overdag het meest energie op maar gebruik je de meeste elektriciteit in de ochtend en avond. Kortom, in een typisch gezin met zonnepanelen, is het opwekken en verbruiken van elektriciteit niet op elkaar afgestemd. Dit is exact wat een thuisbatterij oplost.

Op enkele uren tijd is uw thuisbatterij overdag opgeladen zodat je op de momenten dat je energie nodig hebt, jouw gratis opgewekte energie ook kan gebruiken zonder dat deze terugvloeit naar het net. Bovendien ben je gerust wanneer er onverwacht een panne op het distributienet is. In dat geval blijft de thuisbatterij gewoon beschikbaar.

Een thuisbatterij verdien je bij Energiecenter Geuns al terug op 4 à 5 jaar

Wanneer je overdag overtollige stroom injecteert, verkoop je deze stroom automatisch aan je leverancier voor een povere 4 à 5 cent/kWh. Wanneer je dan 's avonds meer stroom verbruikt dan je panelen produceren, ga je deze stroom moeten aankopen aan het markttarief van ongeveer 80 cent/kWh. M.a.w. er zit een gigantisch verschil van 75 cent per kWh op.

Indien je met een thuisbatterij zelf eigen stroom grotendeels kan opslaan, bespaar je 22 cent per kWh. Voor een gemiddeld gezin, met een verbruik van 5000 kWh/jaar waarbij u normaal 70% stroom weer injecteert kan dit een besparing van €2.625 euro per jaar betekenen! Aan dit tempo verdien je de investering terug op 4-5 jaar!

Getuigenis Stijn
Door de digitale meter zocht ik een manier om mijn zonnepanelen rendabeler te maken. Met een thuisbatterij van Energiecenter Geuns heb ik zo goed als de hele dag lang gratis stroom.
Stijn, Zonhoven

Nog geen zonnepanelen? Wij zorgen voor een totaalaanpak met thuisbatterij

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een must voor wie een betaalbare energierekening wil. Energiecenter Geuns biedt meerdere types zonnepanelen aan waardoor we voor iedere woning een oplossing op maat kunnen voorstellen.

Wat kost een thuisbatterij?

De prijs van een thuisbatterij blijft al enkele jaren stelselmatig afnemen. Momenteel denkt u best in de richting van 8.000 euro voor een gemiddelde thuisbatterij met een capaciteit van acht kilowattuur (kWh). Hierbij komt 21% btw voor nieuwbouwwoningen, tegenover 6% btw voor woningen van tien jaar of ouder. Hiertegenover staat dat een thuisbatterij voor zonnepanelen momenteel gemiddeld 15 tot 20 jaar meegaat en dan nog steeds 70-80% capaciteit bezit. Op deze manier is het een interessante investering die zichzelf terugverdient.

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Zijn zonnepanelen (en/of een thuisbatterij) nog rendabel zonder premies? Open Close

Wat als mijn batterij vol zit en mijn zonnepanelen nog stroom genereren? Open Close

Met welke merken thuisbatterij werkt Energiecenter Geuns? Open Close

Neemt een thuisbatterij veel plaats in beslag? Open Close

Offerte aanvragen

Overtuigd van onze thuisbatterijen? Vraag gratis je vrijblijvende offerte aan. Onze experten dienen je snel van antwoord.

Naam *
Interesse in