Ga verder naar de inhoud
Batterijen

Thuisbatterijen

Door het verdwijnen van de terugdraaiende teller zijn thuisbatterijen meer dan ooit dé manier om uw zonnepanelen maximaal te laten renderen. Een thuisbatterij slaat de door uw zonnepanelen opgewekte stroom op om later op de dag te gebruiken. Zo hoeft u bijna geen elektriciteit meer aan te kopen.

Waarom investeren in een thuisbatterij?

Wanneer uw zonnepanelen op een bepaald moment meer stroom produceren dan u op dat moment verbruikt, vloeit deze overtollige stroom terug naar het elektriciteitsnet. Dat noemt men injectie. Typisch wekken je zonnepanelen het meest energie op tijdens de dag (wanneer je niet thuis bent) en gebruik je de meeste elektriciteit in de ochtend en na het thuiskomen in de avond. Kortom, in een typisch gezin met zonnepanelen, is het opwekken en verbruiken van elektriciteit niet op elkaar afgestemd. Dit is exact wat een thuisbatterij oplost.

Op enkele uren tijd is uw thuisbatterij overdag opgeladen zodat u op de momenten dat u energie nodig heeft, de door uw zonnepanelen gratis opgewekte energie ook kan gebruiken zonder dat deze terugvloeit naar het net. Bovendien bent u gerust wanneer er onverwacht een panne op het distributienet is. In dat geval blijft de thuisbatterij beschikbaar.

Hoeveel kan je besparen met een thuisbatterij?

Wanneer u overdag overtollige stroom injecteert, verkoopt u deze stroom aan uw leverancier voor een povere 4 à 5 cent/kWh. Wanneer u dan 's avonds meer stroom verbruikt dan u produceert, gaat u deze stroom moeten aankopen aan het markttarief van ongeveer 80 cent/kWh. M.a.w. er zit een gigantisch verschil van 75 cent per kWh op.

Indien u met uw thuisbatterij zelf uw eigen stroom grotendeels kan opslaan, dan bespaart u 22 cent per kWh. Voor een gemiddeld gezin, met een verbruik van 5000 kWh/jaar waarbij u normaal 70% stroom weer injecteert kan dit een besparing van €2.625 euro per jaar betekenen! Aan dit tempo hebt u uw investering terugverdiend op 4-5 jaar.

Getuigenis Stijn
Door de digitale meter zocht ik een manier om mijn zonnepanelen rendabeler te maken. Met een thuisbatterij van Energiecenter Geuns heb ik zo goed als de hele dag lang gratis stroom.
Stijn, Zonhoven

Nog geen zonnepanelen? Wij zorgen voor een totaalaanpak met thuisbatterij

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een must voor wie een betaalbare energierekening wil. Energiecenter Geuns biedt meerdere types zonnepanelen aan waardoor we voor iedere woning een oplossing op maat kunnen voorstellen.

Wat kost een thuisbatterij?

De prijs van een thuisbatterij blijft al enkele jaren stelselmatig afnemen. Momenteel denkt u best in de richting van 8.000 euro voor een gemiddelde thuisbatterij met een capaciteit van acht kilowattuur (kWh). Hierbij komt 21% btw voor nieuwbouwwoningen, tegenover 6% btw voor woningen van tien jaar of ouder. Hiertegenover staat dat een thuisbatterij voor zonnepanelen momenteel gemiddeld 15 tot 20 jaar meegaat en dan nog steeds 70-80% capaciteit bezit. Op deze manier is het een interessante investering die zichzelf terugverdient.

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Zijn zonnepanelen (en/of een thuisbatterij) nog rendabel zonder premies? Open Close

Wat als mijn batterij vol zit en mijn zonnepanelen nog stroom genereren? Open Close

Met welke merken thuisbatterij werkt Energiecenter Geuns? Open Close

Neemt een thuisbatterij veel plaats in beslag? Open Close

Offerte aanvragen

Overtuigd van onze thuisbatterijen? Vraag gratis je vrijblijvende offerte aan. Onze experten dienen je snel van antwoord.

Naam *
Interesse in