Ga verder naar de inhoud

Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp, ook wel een airconditioner genoemd, haalt warmte uit de buitenlucht en blaast deze rechtstreeks in de woning. Met een warmtepompboiler kan je dan weer je warm water zuinig en milieuvriendelijk verwarmen.

Wanneer kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp

Lucht-lucht warmtepompen worden vaak gekozen door gebruikers die reeds over zonnepanelen beschikken en hun woning in tussenseizoenen bijna gratis willen bijverwarmen. In de zomer kan de werking worden omgekeerd zodat ze voor koeling zorgen.

Verwarming of verkoeling gebeurt via de aangesloten binnendelen, bijvoorbeeld een model hoog aan de wand, een cassette in het plafond of juist via een model dat op de grond is geplaatst. Ieder model heeft zijn eigen uitstraling, en er is keuze genoeg om elk model bij uw interieur te laten passen.

Wat met warm water? Een warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als een lucht-lucht warmtepomp, maar verwarmt uw sanitair warm water in plaats van de lucht. Dit systeem is perfect compatibel met een installatie lucht-lucht warmtepompen.

Met een airco kan je niet enkel koelen; ook verwarmen, drogen en ventileren horen tot de mogelijkheden.
Met een airco kan je niet enkel koelen; ook verwarmen, drogen en ventileren horen tot de mogelijkheden.

Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp

  1. Een lucht/lucht warmtepomp haalt via de buitenunit lucht uit de buitenlucht.
  2. Door een koelgas en een compressor wordt deze lucht op de gevraagde temperatuur gebracht.
  3. Daarna geeft de warmtepomp de lucht af in uw ruimte.

De voordelen van een lucht-lucht warmtepomp

  • Een lucht warmtepomp zorgt voor een snelle verwarming, doordat de bewerkte lucht via een ventilator de ruimte wordt in gebracht.
  • Lucht-lucht warmtepompen zijn het eenvoudigst te plaatsen en zijn toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie.
  • In de zomer kan de werking van de warmtepomp eenvoudig worden omgedraaid, zodat het systeem voor een aangename koeling zorgt.

Warmtepompboiler voor sanitair warm water

Een warmtepompboiler is een boiler die op elektriciteit werkt volgens het principe van een lucht/lucht warmtepomp. Het A+ energielabel weerspiegelt het extreem zuinige karakter van deze warmtepompboiler.

Met slechts 33dB aan geluid en de beperkte afmetingen kan het toestel achteraf in tal van ruimtes worden ingepast. Deze boiler kan zonder problemen warm water voorzien voor vier personen.

Wat kost een lucht-lucht warmtepomp

In de ruimtes die je het vaakst gebruikt, zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer(s) en eventueel bureau of werkkamer, hang je best een lucht-lucht warmtepomp op. Aangezien het aantal units de prijs dus kan beïnvloeden, werken we bij Energiecenter Geuns met een vanafprijs van 4.000 euro.

Wees zeker van uw prijs en contacteer onze experts voor een vrijblijvende offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Tot welke minimumtemperatuur is een lucht-lucht warmtepomp rendabel? Open Close

Heb ik voor elke lucht-lucht warmtepomp een buitenunit nodig? Open Close

Kan ik een warmtepomp combineren met zonnepanelen? Open Close

Hoe werkt een warmtepomp? Open Close

Gratis offerte op maat

U merkt het, een exacte prijs is onmogelijk om te geven. De garantie dat een lucht-lucht warmtepomp zowel uw energiefactuur als EPC peil drastisch verlaagt, geven we u wel. Contacteer onze experts vandaag nog voor een gratis en vrijblijvend voorstel op uw maat.

Naam *
Interesse in

Vertel ons over uw project

Zit u met een specifiekere vraag? Gaat u (ver)bouwen en bent u gediend met een totaalaanpak? Contacteer onze experts vandaag nog voor een gratis en vrijblijvend voorstel op uw maat.

Vrijblijvend contacteren