Ga verder naar de inhoud
Warmtepomp

Warmtepompen

Stap binnen in de wereld van efficiënte, kostenbesparende verwarmingstechnologie. Op zoek naar een slimme manier om je huis te verwarmen zonder gas? Ontdek de overtuigende voordelen van warmtepompen en maak mee de overstap.

Kiezen voor een warmtepomp

Voor elke situatie bestaat er wel een ideale warmtepomp. Warmtepompen verschillen in waar ze hun warmte halen en waar ze die afgeven. Daarnaast hebben sommige warmtepompen een buitenunit en andere niet, zijn sommige snel geplaatst en zijn voor er anderen graafwerken vereist. Welke warmtepomp moet je kiezen? Wat is de prijs van een warmtepomp? Vind het antwoord op al jouw vragen.

Soorten warmtepompen

Lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmt hiermee water voor radiatoren, vloerverwarming en sanitair. Lucht-water warmtepompen zijn gemakkelijker en sneller geplaatst dan geothermische warmtepompen maar halen een iets lager rendement.

Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp, ook wel een airconditioner genoemd, haalt warmte uit de buitenlucht en blaast deze rechtstreeks in de woning. Met een warmtepompboiler kan je dan weer je warm water zuinig en milieuvriendelijk verwarmen.

Verwarmen én verkoelen: geothermische warmtepompen en vloerverwarming zijn een meer dan geslaagde combinatie.

Geothermische warmtepomp

Een grond/water warmtepomp haalt warmte uit de grond en verwarmt hiermee water voor radiatoren, vloerverwarming en sanitair. Ook bekend als een geothermische warmtepomp, is het één van de meest efficiënte warmtepompen.

Waarom kiezen voor een warmtepomp

♻️ Energie-efficiënt

Onze warmtepompen zetten 1 kWh elektriciteit om in 3 tot 5 kWh aan warmte of koeling. Een warmtepomp levert dus meer warmte of koeling dan er aan elektriciteit in gaat.

🌳 Milieuvriendelijk

Warmtepompen zijn beter voor het milieu dan traditionele verwarming. In vergelijking met stookolie, gas of hout stoot je, afhankelijk van je stroomleverancier, tot 60% minder CO2 uit.

💶 Goedkoop

Wanneer je zonnepanelen hebt, kan je doorheen de dag gratis koelen of verwarmen. En heb je een thuisbatterij? Dan kan dit ook ’s avonds en ’s nachts.

💰 Subsidies

Voor lucht-water en grond-water warmtepompen, bestaan er vandaag subsidies. De overheid investeert dus mee in jouw project!

❄️ Ook als koeling

Energiecenter Geuns beschikt ook over warmtepompen waarmee je kan koelen. Er wordt dan koud water door de leidingen van de vloerverwarming verstuurt, waardoor de vloer in je huis afkoelt.

🔥 Verwarmen met airco

Omgekeerd kan ook: airco's zijn immers ook warmtepompen. Met nagenoeg elke airco kan je snel een ruimte verwarmen waar dat slechts sporadisch nodig is, zoals in een slaapkamer.

Bijna gratis verwarmen en koelen?

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een must voor wie een betaalbare energierekening wil. Energiecenter Geuns biedt meerdere types zonnepanelen aan waardoor we voor iedere woning een oplossing op maat kunnen voorstellen.

Welke premies zijn er voor warmtepompen?

Voor warmtepompen lopen de premies uiteen, van 300 euro tot maximum 6.400 euro. Dit is afhankelijk van het type warmtepomp dat je laat installeren, je inkomen en het factuurbedrag. De premie kan namelijk niet hoger liggen dan 50% van het factuurbedrag.

De premies waar je in Vlaanderen voor in aanmerking komt als je een warmtepomp laat installeren, zijn:

Let wel dat het gebouw waarin je verbouwt minstens vijftien jaar oud moet zijn op de dag dat je de premieaanvraag indient. Voor premies van warmtepompen en -boilers moet de omgevingsvergunning meer dan vijf jaar geleden verleend zijn en het gebouw voldoet aan de EPB-voorwaarden.

We raden aan om via mijnverbouwpremie.be na te gaan of je recht hebt op een premie en voor welk bedrag dit is. Raadpleeg de simulator van Mijn VerbouwPremie om na te gaan op welke premies u recht hebt.

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Moet ik mijn woning isoleren als ik een warmtepomp installeer? Open Close

Hoe werkt een warmtepomp? Open Close

Heb ik een grote tuin nodig voor een grond/water warmtepomp? Open Close

Kan ik een warmtepomp combineren met zonnepanelen? Open Close

Offerte aanvragen

Overtuigd van onze warmtepompen? Vraag gratis je vrijblijvende offerte aan. Onze experten dienen je snel van antwoord.

Naam *
Interesse in

Nog vragen? Onze experts staan voor je klaar

Wil je nog meer informatie over warmtepompen of kan je hulp gebruiken bij het maken van een keuze op maat? Onze experten staan je graag te woord.

Worker