Ga verder naar de inhoud

Zijn zonnepanelen zonder premies nog de moeite waard?

01 / 01 / 2024

Een nieuw jaar breekt aan en dat betekent dat er weer heel wat veranderingen op til zijn. Je hebt ongetwijfeld al gehoord dat de premies voor zonnepanelen in Vlaanderen zijn afgeschaft vanaf 1 januari 2024. Zijn die zonnepanelen dan nog de moeite waard?

Kosten en terugverdientijd van zonnepanelen

Laten we beginnen met het prijskaartje. De kosten van zonnepanelen zijn de laatste jaren flink gedaald. En ondanks het ontbreken van premies is de terugverdientijd nog steeds verrassend kort. Reken maar even mee: met de huidige prijsdaling en de besparingen op je energierekening, heb je die investering vaak sneller terug dan je denkt. Klinkt als een win-winsituatie, als je het ons vraagt.

Dankzij zowel de app als het controlepaneel op onze thuisbatterijen zie je meteen hoeveel energie je opgeslagen hebt.
Dankzij zowel de app als het controlepaneel op onze thuisbatterijen zie je meteen hoeveel energie je opgeslagen hebt.

Energie-onafhankelijkheid dankzij zonnepanelen

Zonnepanelen verlagen niet alleen je energierekening, maar maken je ook minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Je bent zo goed als energie-onafhankelijk. Je wekt je eigen stroom op en gebruikt die meteen. Als er overschot is, gaat de stroom terug het net in (injectie) of je slaat hem op op je thuisbatterij. Een slimme zet voor huiseigenaren die de touwtjes zelf in handen willen hebben.

Invloed zonnepanelen op EPC score

Zonnepanelen maken je huis energie-efficiënter, wat niet alleen geweldig is voor het milieu, maar ook voor je EPC score. Gemiddeld schiet deze met één, soms zelfs twee letters omhoog na het installeren van zonnepanelen. Je energierekening daalt terwijl de waarde van je huis stijgt.

Conclusie

Zijn zonnepanelen nog de moeite na het verdwijnen van de premies? Absoluut! Zonnepanelen blijven een slimme zet. Lagere kosten, kortere terugverdientijd, groene energie en toptechnologie zijn allemaal nog steeds binnen handbereik. Laten we samen de overstap maken naar een duurzame toekomst. Je woning, portefeuille én de planeet zullen je er dankbaar voor zijn!

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een must voor wie een betaalbare energierekening wil. Energiecenter Geuns biedt meerdere types zonnepanelen aan waardoor we voor iedere woning een oplossing op maat kunnen voorstellen.

Thuisbatterijen

Door het verdwijnen van de terugdraaiende teller zijn thuisbatterijen meer dan ooit de manier om uw zonnepanelen maximaal te laten renderen.

Offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend je offerte aan bij onze experts. Vertel ons over je project en wij koppelen spoedig terug.

Interesse in zonnepanelen?

Heb je interesse om te weten wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Contacteer onze experts vrijblijvend voor een gesprek, een bezoek aan één van onze showrooms of vertel ons meteen iets over uw project.

Contact