Ga verder naar de inhoud

Groene leningen: financier je investering op een voordelige manier

17 / 05 / 2024

De initiële kosten van duurzame technologieën kunnen soms ontmoedigend lijken. Door gebruik te maken van een groene lening kun je de investering in bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp betaalbaar maken. Dit betekent dat je niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook profiteert van lagere energiekosten op de lange termijn.

Wat zijn groene leningen?

Groene leningen, ook wel energieleningen genoemd, zijn speciale financieringsopties bedoeld voor de investering in energie-efficiënte en duurzame technologieën. Financiële instellingen bieden deze leningen aan om de overgang naar een duurzamer energieverbruik te versnellen. De voorwaarden voor groene leningen kunnen variëren, maar ze zijn meestal gekenmerkt door lagere rentetarieven, langere looptijden en soms ook aanvullende subsidies of fiscale voordelen.

Waarvoor groene leningen gebruiken?

Energiecenter Geuns biedt een breed scala aan hernieuwbare energietechnieken die perfect in aanmerking komen voor financiering via een groene lening. Door te kiezen voor producten en diensten van Energiecenter Geuns investeer je niet alleen in de toekomst van je woning, maar ook in een duurzamere wereld.

Zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen op je dak is een van de meest populaire toepassingen van een groene lening. Door te investeren in zonnepanelen kun je je energiekosten aanzienlijk verlagen en bijdragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

Warmtepompen

Een warmtepomp is een efficiënt alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Het gebruikt hernieuwbare energie uit de lucht, de grond of het water om je huis te verwarmen, wat leidt tot een lagere energierekening en een kleinere ecologische voetafdruk.

Thuisbatterijen

Deze systemen slaan de overtollige energie die je zonnepanelen opwekken op, zodat je die kunt gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Dit verhoogt je onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet en optimaliseert je zelfopgewekte energieverbruik.

Airconditioning

Efficiënte airconditioningsystemen kunnen niet alleen je huis koelen in de zomer, maar ook verwarmen in de winter. Door te kiezen voor een energiezuinig model kun je je energieverbruik verminderen en het hele jaar door comfortabel wonen.

Hoe verkrijg je een groene lening?

Wend je in de eerste plaats tot jouw bank of een andere bank naar keuze. De kans is groot dat jouw bank een simulator heeft waarmee je meteen een accurate berekening kan maken voor je energielening. Verder bestaan er ook onafhankelijke vergelijkingen tussen energieleningen.

Bij Energiecenter Geuns zijn we overtuigd van energieleningen. Ze kunnen de initiële drempel verlagen en maken het eenvoudiger om direct te profiteren van de voordelen van duurzame energie. Daarom geven we graag advies over een groene lening, maar verstrekken ze niet zelf.

Overweeg je een investering in een van deze technieken? Een energielening kan de sleutel zijn tot een betaalbare en duurzame oplossing. Contacteer ons voor een gedetailleerde offerte van jouw techniek(en) naar keuze!

Ontdek onze technieken

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een must voor wie een betaalbare energierekening wil. Energiecenter Geuns biedt meerdere types zonnepanelen aan waardoor we voor iedere woning een oplossing op maat kunnen voorstellen.

Thuisbatterijen

Door het verdwijnen van de terugdraaiende teller zijn thuisbatterijen meer dan ooit de manier om uw zonnepanelen maximaal te laten renderen.

Met een lucht-water warmtepomp kan je in veel gevallen je huidige radiatoren blijven gebruiken.

Warmtepompen

Kiezen voor een warmtepomp is kiezen voor een zuinige, duurzame en efficiënte vorm van verwarming. Of u nu verbouwt of renoveert; met een warmtepomp kiest u, nu meer dan ooit, voor de verwarming van de toekomst.